Wat ligt er op mijn tapasplank?

Wat ligt er op mijn tapasplank?

Wat ligt er op mijn tapasplank?

Een plank vol overheerlijke tapas om samen met je gezelschap de avond of gezellig samenzijn mee te starten. Maar wat ligt daar nu allemaal op? Ontdek het hier!

TIP: op de foto tonen we je met handige pijltjes welke soort waar op je plank ligt!

MOSTERDSPEK by DE LAET & VAN HAVER

Heerlijk St-Amandshofvarkensvlees met Belgische artisanale mosterd. Een gepekelde varkensbuik wordt ingewreven met kruiden en een laagje pittige Belgische mosterd. Deze wordt opgerold en wordt afgebakken gedurende enkele uren. De ideale partner voor een pittige boterham.

COPPA
Deze coppa is gemaakt van Italiaans varkensvlees dat werd ingewreven met peper, zout en venkel. Het wordt in bruin stropapier (carta paglia) verpakt om traag te rijpen. Na het drogen werd het stropapier verwijderd en een nieuw aangebracht dat nog enkel dienst doet als presentatie.

CHORIZO PIKANT

Spaanse worstsoort met een kruidige smaak, roodachtig kleur, een stevige en grove structuur, van hoge kwaliteit met een pittige smaak.

AMBACHTELIJK GEROOKTE KALKOEN
Zuiver kalkoenvlees, op ambachtelijke manier gerookt en gekruid met specerijen uit de Ardennen.

GEROOKTE HAM

Afhankelijk van beschikbaarheid:

SERRANO HAM

OF

ITALIAANSE HAM

OF

GANDA HAM

NORMANDISCH SPEK

TAPASSALAMI

Afhankelijk van beschikbaarheid:

SALAME "FELINO" I.G.P.
Vast en zeker een paradepaardje in het gamma van Italiaanse salami. Zuiver grof, maar mager varkensvlees. Een zachte en pure smaak met een vleugje zwarte peper en af en toe een volledige peperbol. Afgevuld in natuurdarm. Felino is een I.G.P.-streekproduct uit de Parmaregio, Emilia Romagna. Zijn kleine diameter maakt hem ideaal als stijlvol beleg op stokbrood, maar is ook uitermate geschikt op tapasschotels en de ideale gezel bij het aperitief.

OF

TOSCAANSE SALAME PICCANTE
Gemaakt van een mix van schouderham en spek van zware Italiaanse varkens. Het lijkt op het traditionele product uit Calabrië door zijn pikante smaak. Het verse vlees wordt in zijn darm afgevuld en manueel met koorden opgebonden. De rijpingsperiode is ongeveer dertig dagen. Zeer lekker koud te degusteren of als beleg voor uw pizza.

OF

LONG BRIDE D'ARDECHE
Franse, vrij grove, salami gemaakt van ‘la viande de porc française’ en afgevuld in natuurdarm. Gedurende 6 weken gerijpt in het hart van de Ardèche op 1136 meter hoogte. Het is de hoogst gelegen rijpingszaal voor vleeswaren van Frankrijk. Deze pur porc hoort thuis in het ‘fin maigre gamma van Teyssier’ en is dus vetarm. Hij bevat 40% minder vet dan een klassieke salami.

FRONTIEREN OUD
Frontieren is een heerlijk smaakvolle roodzuivelkaas die gemaakt wordt ‘an de schréve’ of ‘an de frontieren’. Dat is de West-Vlaamse benaming voor het glooiende landschap aan weerszijden van de Frans-Belgische grens. Roodzuivelkaas, ook wel mimolette genoemd, wordt al eeuwenlang gegeten aan de grensstreek met Frankrijk. Vandaar de toepasselijke naam van de kaas: Frontieren. Door zijn typisch oranjerode kleur onderscheidt Frontieren zich duidelijk van de Hollandse kazen. De kaas heeft een aantrekkelijke uitstraling en een volle en rijke smaak.

TÊTE DE MOINE
Verdraaid lekker zo'n heerlijke krul Zwitserse Tête de Moine-kaas. De Tête de Moine is halfhard, donkergeel met een bruingele geribbelde korst. De kaas wordt niet gesneden, maar geschaafd met een speciale girolle. De korst valt bij het schaven in stukjes uit elkaar en de kaas vormt zich tot rozetjes. De kaas kent zijn oorsprong bij de monniken, vandaar de naam 'monnikshoofd'.

SCAMPI IN KRUIDENOLIE
Scampi gemarineerd in verfijnde kruidenolie met toetsen van look, peterselie 

KERSTOMAATJES
Minitomaatjes met een zoete, sappige smaak

RADIJSJES
Radijzen behoren tot de koolgewassen en zijn verwant aan mosterdplanten. Dat is met hun pittige smaak niet verwonderlijk. Radijzen zijn net zoals alle andere groenten rijk aan voedingsvezels. Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine C.

TOMATENTARTAAR
Heerlijke dip op basis van tomaten en olijfolie. De ideale aperodipper met een lekker krokant koekje!

DIPPERKOEKJES
Heerlijke krokante koekjes om rijkelijk te dippen in de tomatentartaar!

 

Wens je meer informatie over jouw favoriete product(en)? Spreek gerust onze winkelmedewerkers aan. Zij helpen je graag verder!

Schrijf je in voor onze Delva nieuwsbrief

Curieus naar onze nieuwtjes, receptjes en producten in de kijker? Schrijf je in als je niks wil missen!