Ze zijn er: de zoete rode 'fresen'* van bij de boer!

Ze zijn er: de zoete rode 'fresen'* van bij de boer!

Ze zijn er: de zoete rode 'fresen'* van bij de boer!

* Frees = aardbei in het West-Vlaams dialect

Geniet van de heerlijke knalrode, zoete aardbeien van bij onze lokale aardbeienboer! Dagelijks levert hij bij ons verse bakjes van deze lekkere, gezonde rode snoepjes!

Zo koop je kwaliteit. Altijd.

Aardbeien moeten stevig zijn en een glanzend fris, helder rood uitzicht hebben. Matte of zachte vruchten zijn meestal overrijp. Let op, aardbeien zijn fragiel en kunnen slecht tegen warmte of langdurig transport.

Lekker klaarmaken

Spoel eerst en snijd dan pas het kroontje weg. Zo voorkom je dat de aardbeien te veel water opnemen en aan aroma verliezen. Hou ze kort in het water en leg ze nadien voorzichtig in een vergiet om uit te lekken.

Op je gezondheid

Aardbeien leveren weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C. Zo levert 100 g aardbeien (ongeveer 7 stuks) bijna de helft van de benodigde dagdosis vitamine C.

Goed bewaren

Bewaar aardbeien droog en koel, en laat de kroontjes aan de vrucht hangen. Haal de vruchten met weke plekken er tussenuit . Invriezen mag, maar enkel om er nadien coulis, jam of siroop van te maken. Eens ontdooid verliezen aardbeien namelijk hun mooie kleur en sappig uitzicht.

Bron: https://www.lekkervanbijons.be/fruit/fruit-van-bij-ons/aardbei 

Schrijf je in voor onze Delva nieuwsbrief

Curieus naar onze nieuwtjes, receptjes en producten in de kijker? Schrijf je in als je niks wil missen!