Fijne feestcharcuterie

Fijne feestcharcuterie

Fijne feestcharcuterie

gedroogde hammen

!! AANRADER !! ITALIE - SAN DANIELE FRIULI +16maand

De verse ham is afkomstig van Italiaanse varkens. Uiterst zacht gezouten met zout uit Puglia en gerijpt in Friuli ten N-O van Italië.
Dok Dall’Ava is dan ook de meest gerenommeerde van Italië.

BELGIE - GANDA PRESTIGE +16maand

Voor een selectie klanten van onze leverancier Joka is er sinds eind 2018 een unieke rijping van 16 maanden op de markt gebracht: de ‘Gandaham Prestige’. Een bijzondere selectie van de verse hammen, met daarbovenop minimum 16 maanden rijping, is exclusief in zijn genre en dat proeft u meteen.

SPANJE - SERRANO TREVELEZ IGP +23maand

Achterham van het Spaanse Duroc varken en gedroogd op 1750 meter hoogte in Trevélez, gelegen in Zuid-Spanje (Andalusië). Enkel natuurlijk zeezout en de natuur doen hun werk om de natuurlijke smaken en aroma's tot ontwikkeling te laten komen.

SPANJE - BERGHAM TERUEL GRAN RESERVA +18maand

De Jamon Formiche Alto is afkomstig van het witte Spaanse varken. Het wordt vakkundig en met een gezonde dosis liefde voor lekkere ham zacht gezouten en gerijpt in het gelijknamige stadje Formiche Alto. De harde winters in deze koude, bergachtige regio zorgen voor een ongeëvenaarde kwaliteit en smaak.

SPANJE - PALETA IBERICO CEBO DE CAMPO +18maand

Schouderham van het Ibérico varken (groen label). Deze top geselecteerde Ibérico varkens grazen vrij rond in de Spaanse dehesa en hebben een langzame groei. De schouder ham is doorweven van het vet en smelt volledig weg in de mond. Degusteren op kamertemperatuur zorgt voor het meeste karakter in de ham.

IBERICO CEBO +28maand (CORTADO ACADEMY)

Achterham van het Ibérico varken (wit label). De meer dan 100 jaar ervaring van het familiebedrijf Monte Nevado gelegen in Salamanca geeft deze Ibérico ham een superieure prijs/kwaliteitverhouding. Gesneden door de Cortador Academy

MONTE NEVADO MANGALICA HAM +28m (CORTADOR ACADEMY)

Verse achterham afkomstig van het originele Hongaarse Mangalica varkensras. De varkens worden natuurlijk gekweekt in de Hongaarse steppe. De verse hammen worden gezouten en gedroogd in het Spaanse Salamanca bij het huis Monte Nevado. Gesneden door de Cortador Academy.

zoutwaren

!! AANRADER !! SECRETO 07

Gedryaged stuk ribeye op smaak gebracht met zeven geheime kruiden. Een bereidingsproces van negen weken. Gebruik de Secreto 07 zonder garnituur maar puur en als een unieke Carpaccio. Prestige van bij De Laet & Van Haver.

ANTWERPSE RUNDSFILET

De spier van het rundsmuisstuk. Ambachtelijk zeer mild gezouten en natuurlijke gerookt. Te gebruiken als magere charcuterie of wat dacht u van een "Antwerpse Carpaccio"? Bekroond met het Joka Gold label en het Handmade in Belgium certificaat.

FILET DE SAXE GEROOKT

Mager stuk van de varkenscarré (rug) van het West-Vlaamse St-Amandshofvarken. Volledig ontvliesd, ontvet, zeer mild gezouten en boordevol smaak. Ommanteld met een vetbandje en traditioneel zacht gerookt. Bekroond met het Huyze Terroir label en het Handmade in Belgium certificaat.

TOSCAANSE COPPA FINOCCHIO (venkel)

Deze coppa is gemaakt van Italiaans varkensvlees dat werd ingewreven met peper, zout en venkel. Het wordt in bruin stropapier (carta paglia) verpakt om traag te rijpen. Na het drogen werd het stropapier verwijderd en een nieuw aangebracht dat nog enkel dienst doet als presentatie.

TOSCAANSE PANCETTA AL PEPE (peper)

Dit is geen typisch Italiaanse maar een typisch Toscaanse pancetta. Gemaakt van verse varkensbuik afkomstig van Italiaanse varkens. Ze wordt vers gezouten en gearomatiseerd met verse look, verse rozemarijn uit Maremma en Toscaanse specerijen. Nadien traag gerijpt in het Toscaanse Maremma.

PANCETTA "MAGRETTA"

Pancetta Magretta is wel de meest klassieke binnen het pancetta aanbod. Hij werd gerijpt in de regio Emilia Romagna en is de meest neutrale van smaak zonder daarom smaakloos te zijn. Zijn zowel zachte zouting als kruiding maken hem bij veel mensen zo geliefd.

TOSCAANSE LARDO DI MAREMMA

“Dit is een stuk (vet) afkomstig van de nek, de rug en van de bovenste delen van een in Italië gekweekt varken. De stukken worden ingewreven met zout en een speciale Toscaanse kruidenmix en rusten in bassins. Omwille van de kruiding verschilt deze lardo sterk met de meer gekende lardo di Colonnata. Gebruik deze lardo in warme gerechten of probeer een fijn sneetje op een stuk warm brood.

salami’s

AMBACHT BOULOGNE 'GENTSE BLOENDE'

Zoals Joka steeds op zoek gaat naar ambachtelijke topklasse, zo vonden ze een heerlijke Boulogne die perfect past in strategie van Joka: het bannen van massa productie en kwaliteitsvolle toprecepturen in ere houden. Boulogne wordt ook soms paardensalami of Gentse Bloende genaamd. De benaming ‘Bloende’ is een vervorming, door de jaren heen, van de benaming Boulogne en wordt vooral in de ruime regio Gent gebruikt. Een zachte kruiding en magere korrel maakt de Joka Gold label Boulogne meer uniek. De fabrikant van de Joka Gold Label Boulogne of Gentse Bloende heeft het product kunnen onderscheiden met het label van “streekproduct”.

PEPER KALKOENSALAMI

Pepersalami gemaakt van kalkoenvlees, 5% rundsvlees en 15% plantaardig vet. Medium fijn gemalen en zacht gekruid, gedroogd en gevormd. Na het drogen wordt de salami ommanteld met gebroken zwarte peper. Deze salami is rijk aan omega 3. Het is een Duits kwaliteitsproduct.

LONG BRIDE D'ARDECHE

Franse, vrij grove, salami gemaakt van ‘la viande de porc française’. Gedurende 6 weken gerijpt in het hart van de Ardèche op 1136 meter hoogte. Het is de hoogst gelegen rijpingszaal voor vleeswaren van Frankrijk. Deze pur porc hoort thuis in het ‘fin maigre gamma van Teyssier’ en is dus vetarm. Hij bevat 40% minder vet dan een klassieke salami.

SALAMINI TOSCANA 180g / SALAMINI TARTUFO 180g

Aperitief Salami’s gemaakt van Italiaans varkensvlees, halfgrof gemalen en gemengd met de typische smaken uit het Toscaanse Maremma. Deze hebben we naturel of met truffel.

SALAME AL TARTUFO

Geniet van een zeer mager uitzicht wat komt door de keuze van het vlees van de schouder en het spek. Het wordt vergezeld door truffel wat een sterk geurenpalet bezit. Door de toevoeging van de truffel bekom je een sterke intensiteit, maar in een perfecte harmonie met het varkensvlees. Daarna wordt het verse vlees verwerkt en opgebonden met de hand. De rijpingsperiode is ongeveer dertig dagen. Heerlijk om naturel te proeven, maar ook lekker in combinatie met een sneetje brood.

TOSCAANSE SALAME FINOCCHIONA (venkel)

Franchi heeft zich in het jaar 2015 geregistreerd bij de Finocchiona I.G.P.-groep om de productie van dit product te kunnen uitvoeren. Het is een typische en authentieke Toscaanse specialiteit. De salami Finocciona I.G.P. Franchi is gemaakt van varkensvlees van ‘suino Italiano nazionale’. Zijn smaak is onmiskenbaar, typerend door zijn wilde venkelzaadjes die ze toevoegen aan het verse vlees.

SALAME "FELINO" I.G.P.

Vast en zeker een paradepaardje in het gamma van Italiaanse salami. Zuiver grof, maar mager varkensvlees. Een zachte en pure smaak met een vleugje zwarte peper en af en toe een volledige peperbol. Felino is een I.G.P.-streekproduct uit de Parmaregio, Emilia Romagna. Zijn kleine diameter maakt hem ideaal als stijlvol beleg op stokbrood, maar is ook uitermate geschikt op tapasschotels en de ideale gezel bij het aperitief. 

"IL GOLFETTA" Parmasalami 12% vet

Het laag vetgehalte van 12% maakt hem uniek. Het gebruik van jodiumhoudend zout in combinatie met deze glutenvrije salami zijn extra gezondheidstroeven. Afgevuld en gerijpt in een katoenen zak. Dit is een gedeponeerde vak kunst die hem extra uniek maakt. Het familiebedrijf Golfera is trouwens de uitvinder van dit type salami waardoor al wat min of meer op Golfetta lijkt als namaak kan beschouwd worden. Enerzijds door de gedeponeerde bereidingswijze en anderzijds door de geheime productiemethode kan gelijkenis als onbestaand beschouwd worden. Golfetta werd trouwens bekroond op de gerenommeerde Cibusbeurs in Parma en wordt tijdens Joka’s blindproeverijen steeds als meest zachte en lekkerste salami gelauwerd.

TOSCAANSE SALAME PICCANTE

Gemaakt van een mix van schouderham en spek van zware Italiaanse varkens. Het lijkt op het traditionele product uit Calabrië door zijn pikante smaak. Het verse vlees wordt manueel met koorden opgebonden. De rijpingsperiode is ongeveer dertig dagen. Zeer lekker koud te degusteren of als beleg voor uw pizza.

SALAMI STICKS - CATALAANSE BASTONES DE FUET

De Spaanse mini "snack" salami voor elke gelegenheid. Fijne korrel en naturelle smaak. Zijn klein formaat van 10g per stick maakt hem ook aantrekkelijk voor kinderen. Verpakt per 6 sticks.

CATALAANSE LLAMINETS DE FUET

Gedroogde, echte Spaanse kleine Fuet balletjes met een zachte smaak maar toch rijk aan specerijen. Ideaal als aperitief bij elke gelegenheid of verwerkt in een salade. Dit product past goed bij een witte wijn al dan niet sprankelend. Fuet Salgot is een glutenvrij kwaliteitsproduct.

SUMAIA CATALAN (FUET)

De Sumaia is gemaakt van varkensvlees en wordt gerijpt gedurende 15 tot 18 dagen onder gecontroleerde vochtigheids- en temperatuuromstandigheden. Dankzij de kortere rijpingstijd en grootte verkrijgt de Sumaia een zachtere consistentie dan andere producten van dezelfde categorie. Wat ons betreft kan deze Sumaia als beste product gerekend worden in zijn genre.

SALGOT SALAMI MET NOTEN, KAAS, ZWARTE OLIJVEN OF TRUFFEL

Gedroogde salchichon met stukjes noten, kaas, zwarte olijven of truffel. Glutenvrij. Zijn buitengewone kwaliteit maakt dit product perfect om te serveren in dunne, verse fijn gesneden plakjes om zo te genieten van de perfecte match tussen deze extra kwaliteitsvolle mediterrane ingrediënten.

SALGOT SALAMI MET PEPER

Gedroogde Spaanse salchichon. Eens het droogproces is afgerond verkrijgt de salami een stevige en compacte uitstraling en wordt hij ommanteld met zwarte peper. Dit is een goede appetizer bij een glas bier, een rode wijn met body en uiteraard bij de apero. Ideaal te serveren in dunne, verse fijn gesneden plakjes. Om het teveel aan peper te vermijden kan de peperschil makkelijk verwijderd worden.

CHORIZO MAGNO

Gemaakt in Rioja van buiken en schouderham van ‘eigen’ varkens. Het verse vlees wordt grof gemalen in een perfecte verhouding tussen mager en vet en wordt mild gekruid met onder andere pimentón de la Vera van Extremadura. Na de rijping bekomt men een geweldig goede chorizo, niet te droog en met finaal een mooie, lange smaak. Bovendien werden geen artificiële kleurstoffen gebruikt.

diverse charcuterie

MOSTERDSPEK by DE LAET & VAN HAVER

Heerlijk St-Amandshofvarkensvlees met Belgische artisanale mosterd. Een gepekelde varkensbuik wordt ingewreven met kruiden en een laagje pittige Belgische mosterd. Deze wordt opgerold en wordt afgebakken gedurende enkele uren. De ideale partner voor een pittige boterham.

TRAAG GEGAARD SPEK by DE LAET & VAN HAVER

De West-Vlaamse Belgasconne varkens hebben een mooie vet dooradering. Dit zorgt er ook voor dat het buikspek van deze varkens vetter is, maar door het traag garen, de specialiteit van De Laet & Van Haver, smelt het vet weg op je tong! De buiken worden traag gegaard gedurende 20 uren, op een lage temperatuur van 50 à 60 graden. Garneertip: grill het traag gegaard buikspek 10 minuutjes af in de oven, met kruiden. Zo krijg je een lekkere korst en overheerlijke geur. Probeer hier maar eens aan te weerstaan!

JACHTWORST MET PISTACHE

Jachtworst is een grovere vleesworst bereid uit extra mager varkensvlees van het St-Amandshofvarken. Op smaak gebracht met een fijn kruidenboeket, verse Madagascar-peper en pistachenoten. Een typische vleesworst met een unieke smaak en karakter. Half doorgesneden waardoor u direct kan snijden zonder snijverlies – vacuüm verpakt.