The Cortador Academy @ Versmarkt Delva

The Cortador Academy @ Versmarkt Delva

The Cortador Academy @ Versmarkt Delva

Regelmatig komen Maestro Cortador José Cristóbal Alvarez García de heerlijke typisch Spaanse hammen versnijden in onze winkel! Je vindt hun 'paletas' in onze charcuterie afdeling.

Hun verhaal...


José Cristóbal Alvares García heeft, naast een onvoorstelbare kennis van hammen, zijn gerenommeerd diploma van Maestro Cortador behaald aan de Spaanse “ESCUELA INTERNACIONAL DE CORTADORES DE JAMÓN”.

Tophammen beheersen zijn dagelijks leven en hij is een échte Grootmeester in het versnijden van ham. José is een uiterst “aimabel” man die mede door zijn passie voor ham collega Vakmensen, op een geduldige manier, wil onderrichten in het stijlvol en professioneel met de hand snijden van ham.

Samen met Maestro Cortador José heeft onze partner Joka “The Cortador Academy” opgericht. Het is de eerste school in Benelux voor het aanleren van professioneel met de hand snijden van ham en alles er omheen.
Met de oprichting van “The Cortador Academy” geeft Joka ieder passionele Vakman de kans om de kunst van het hamsnijden op een rustige en gespecialiseerde wijze aan te leren. Drie verschillende onderscheidingen kunnen behaald worden van “Bachelor” over “Cortador” tot finaal “Maestro Cortador”.

Het geheim van de Spaanse hammen
Gedroogde langgerijpte hammen zijn erg populair bij de consument. Het zijn eerlijke producten die veelal enkel natuurlijk zout als ingrediënt bevatten. Ze worden vooral ontbeend aangeboden om te snijden op de snijmachine. Echter winnen de échte beenhammen, zoals we die veel in Spanje zien, meer en meer aan belang. Een mediterrane beenham is enerzijds super lekker maar is ook op elk feest of event een stijlvolle eyecatcher. Echter is het snijden van een beenham een kunst die weinig mensen goed beheersen.